ETU-Róma-LehmannT-MarkusGEurópa legjobbja 2016-ban: Tiszaújváros!

A tiszaújvárosi Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokság és Fesztivál nyerte a "2016. évi legjobb Európai Esemény" díját, melyet február 18-án adtak át Rómában, a sportág kontinentális szervezetének kongresszusát követő gálavacsorán!

 

 

Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) az elmúlt hétvégén Rómában tartotta meg rendes évi, egyben tisztújító kongresszusát, melyre természetesen a sportág honi szövetségének képviselői is meghívást kaptak.

A jelenlevők - egybehangzó szavazást követően - újabb négy évre bizalmat szavaztak az eddigi elnöknek, az olasz Renato Bertrandi-nak, aki így a következő négy évben is irányíthatja a sportág kontinentális szervezetét. Ami az ETU Technikai Bizottságát illeti, a hat tag közül az előző négy évben is a szakmai szervezetet erősítő tiszaújvárosi Nagy Alpár kapta a legtöbb szavazatot.

Szabó Zitát, az Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ főtitkárát az ETU elnökségébe, Lipták Tamást, az MTSZ szakmai igazgatóját pedig az ETU Fejlesztési Bizottságába jelölték. Mindketten mindössze egy-egy szavazattal maradtak le a tagságról, ami jól mutatja a magyar triatlonsport fejlődésének elismerését.

Az összejövetelen szó esett a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) első Világkonferenciájáról is, melynek február 24-26. között Budapest ad otthont. A fórumsorozaton előadást tart Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója és Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, a Triatlon Nagyhét főrendezője is.

A kongresszust követő gálavacsorán megjutalmazták az ETU "legjeit" is. A "2016. évi legjobb Európai Esemény" díját a tiszaújvárosi Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokság és Fesztivál nyerte el. A díjat Lehmann Tibor vette át Alicia Garcia asszonytól, az ETU elnökségi tagjától. - Versenyünket már 2015-ben is a top3-ban jegyezték, így amikor tavaly videókat, fotókat kértek be az ifjúsági Eb-ről, sejteni lehetett, hogy előreléphetünk – mondta Lehmann Tibor. - A díjazott esemény is a 20 éve működő világkupa társrendezvényeként jött létre. A két évtizede töretlen népszerűségű rendezvényről nem lehet beszélni a 2013-ban elhunyt Dr. Márkus Gábor nevének megemlítése nélkül, aki meghonosította a városban a triatlont, majd a tiszaújvárosi önkormányzat hathatós segítségével, sok-sok közreműködővel, támogatóval megteremtette, felépítette a világkupa és a nagyhét rendezésének feltételeit. Nem volt kérdés, hogy a díj átvételekor felhívtam magam mellé a színpadra versenyigazgatónkat, Márkus Gergelyt, hiszen az elismerésben neki, a Márkus-családnak, továbbá a teljes tiszaújvárosi szervezői csapatnak meghatározó része van.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Marisol Casado, az ITU elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Csovelyák Zita, az ITU sportágfejlesztési vezetője és dr. Bátorfi Béla, az MTSZ elnöke is.

 

Szűcs István

 

 

  • TVK-MALI Triatlon Klub
  • Telefon: +36-49-540-094
  • Fax: +36-49-540-095
  • Teleki Blanka u. 6.
  • Tiszaújváros
  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • 3580 Magyarország
  • Információ:
  • Edzéssel kapcsolatos információk: 30 - 645 27 45
  • Úszásoktatás: 30 - 622 52 65