DSC 8616Hétből négy kategóriában díjazott triatlonosok

Putnóczki Dorka, Szabolcsi Fruzsina, Lehmann Csongor és a Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára alkotta utánpótlás csapat is érdekelt volt az Észak-Magyarország című megyei napilap ’Év sportolója’ díjátadó ünnepségén, melyet február 2-án tartottak meg Miskolcon.

 

 

A Észak-Magyarország, valamint a régió internetes portálja, a Borsod Online, és az eszak.hu kiadója, a Russmedia Kft. hét kategóriában írta ki a 2016-os eredményeken alapuló versenyt. A sportolókat – immáron tizennegyedik éve - szakavatott újságírókból álló, tíz tagú zsűri értékelte.

A lap székházának tanácstermében összegyűlteket Berecz Csaba, az Észak-Magyarország sportrovatának vezetője köszöntötte. A közönségszavazás nyertesinek kihirdetése után a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt versenyzők, csapatok és edzők jutalmazása következett.

Elsőként az utánpótlás leány kategória dobogósait szólították, ahol a lányoknál a második helyet Putnóczki Dorka, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub ifjúsági Eb mix-váltó ezüstérmese, egyéni 4. helyezettje, a junior Európa-kupa második helyezettje érdemelte ki. Az azonos korú fiúknál az ifjúsági Eb mix-váltó ezüstérmes, egyéni 4., junior Ek-bronzérmes, junior világbajnoki 13. helyezett Lehmann Csongort (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) sorolta a második pozícióba a zsűri.

 Az utánpótlás csapatok között a Tiszaújvárosi Triatlon Klub Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára összeállítású klubcsapat magyar bajnok triója bizonyult a legjobbnak.

– A csapat tagjait jó érzéssel tölti el, hogy sikerült megismételnünk tavalyi elsőségünket – mondta Putnóczki Dorka csapatkapitány. – Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek a szavazatokért. Természetesen kijár a köszönet egyesületünknek, edzőinknek és valamennyi klubtársunknak a kiváló lehetőségek biztosításáért. A 2016-os szezonban az eddiginél is többet gyakoroltunk együtt mind a három versenyszámban, így az összhang még nagyobb volt köztünk. Mindenki figyelt a másikra, végig segítettük egymást. Fejlődést egyértelműen úszásban tudtunk elérni, de a kerékpározás során is nagyobb tempóra voltunk már képesek. A futásban mindenki az utolsó erejét is beleadta, így sikerült közösen szép eredményeket elérni. Ebben az évben sem szeretnénk alább adni, csapatként további bajnoki címekben reménykedünk. 

A folytatást a felnőtt női kategória elitjének díjazása jelentette, ahol a képzeletbeli dobogó harmadik foka az aquatlonban és duatlonban egyéniben, míg a váltó tagjaként egyaránt országos bajnoki címet ünneplő Szabolcsi Fruzsinának (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) jutott.

A hivatalos ceremónia befejeztével a házigazdák egy kötetlen beszélgetésre, sportbaráti kapcsolatok ápolására is remek alkalmat kínáló állófogadásra invitálták a jelenlévőket.

 

Szűcs István

 

  • TVK-MALI Triatlon Klub
  • Telefon: +36-49-540-094
  • Fax: +36-49-540-095
  • Teleki Blanka u. 6.
  • Tiszaújváros
  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • 3580 Magyarország
  • Információ:
  • Edzéssel kapcsolatos információk: 30 - 645 27 45
  • Úszásoktatás: 30 - 622 52 65