Lehmann Bence-AlanyaLehmann Bence „beköszönt” a nagyoknak

Élete első felnőtt Európa-kupa futamán, egyben első olimpiai távú versenyén nagyszerű teljesítménnyel , 13. helyezéssel rukkolt elő Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még csak junior korú versenyzője, aki ezzel komolyan „beköszönt” a nagyoknak.


Lehmann Bence kiváló úszás után csatlakozhatott az első kerékpáros bolyhoz.


Lehmann Bence-Alanya2A törökországi Alanya városában október 15-én megrendezett Ek-döntőben Bence az 1500 méteres úszást az élbollyal teljesítette, melynek köszönhetően az első sorral tudta megkezdeni a 40 km-es kerékpározást. Ez a 15 tagú csoport nem akármilyen, egész pontosan 42 km/órás átlagtempót tekert, mert az üldözők, köztük az éppen Bence mögött végző U23-as világbajnok holland Jorik Van Egdom nagyon szorongatták őket. Ezért is figyelemre méltó részeredmény, hogy az idősebb Lehmann-fivér a mezőny harmadik legjobb kerékpáros idejét tudhatta magáénak.

Lehmann Bence (középen) a későbbi győztes Turbayevskiy (balról) és az ezüstérmes Pevtsov társaságában rója a kilométereket. 
(Fotó: Magánarchívum)

- Az oly sok nagy versenyhez hasonlóan ezúttal is a helyezéseket eldöntő befejező számra azt beszéltük meg, hogy Bence tempót fut és meglátjuk ez mire lesz elég? - tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől. – A 10 km-es távot négy körre osztották. A harmadik kör után fiam még a 10-11. helyért meccselt , de a hajrára kicsit „megmacskásodtak” a lábai és végül a 13. helyen fejezte be első olimpiai távú versenyét, melynek mindketten nagyon örültünk. Ezt az érzést csak fokozta, hogy rögtön a célba érkezést követően fogadhattuk Renato Bertrandi-nak, az Európai Triatlon Szövetség elnökének gratulációját. A top 10-be az évek óta rendszeresen világkupa-dobogós eredményeket elérő, többek között a kivétel nélkül már nálunk is a pódiumon állt orosz „sor” tagjai, a Polyanskiy-testvérek, Alexander Brukhankov, az azeri Rostislav Pevtsov és a spanyol Francesc Godoy is helyet követelt magának.

 


Végeredmény:

Férfi elit kategória:
1. Vladimir Turbayevskiy (orosz) 1:47:30 óra,
2. Rastoslav Pevtsov (azeri) 1:47:45,
3. Igor Polyanskiy (orosz) 1:48:46,
…13. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:50:50,
…24. Tarnai László (Titán TC) 1:56:48.

 

Szűcs István


 

 

 

  • TVK-MALI Triatlon Klub
  • Telefon: +36-49-540-094
  • Fax: +36-49-540-095
  • Teleki Blanka u. 6.
  • Tiszaújváros
  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • 3580 Magyarország
  • Információ:
  • Edzéssel kapcsolatos információk: 30 - 645 27 45
  • Úszásoktatás: 30 - 622 52 65