Bled-junior Ek-joLehmann-bronz Szlovéniából

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói közül jó néhányan versenyeztek az elmúlt hétvégén. Az idei ifjúsági Eb-ezüstérmes Lehmann Csongor érte el a legjobb eredményt, a Szlovéniában megrendezett ETU Triatlon Junior Európa-kupáról bronzérmet hozott haza.


A még ifjúsági korú Lehmann Csongor (jobbról) bronzérmet érdemelt ki Bled-ben.


A szlovéniai Bled városában életre hívott ETU Triatlon Junior Európa-kupát szupersprint távon (400 m úszás, 13 km kerékpározás, 3,3km futás), hegyi pályán rendezték. A mezőny erősségét jellemzi, hogy több nemzet – Ausztria, Németország, Szlovénia, Magyarország - versenyzőinek, így a tiszaújvárosi színeket képviselő, a pár napja franciaországi magaslati edzőtáborból érkező Putnóczki Dorkának, Lehmann Bencének és Lehmann Csongornak is ez volt az utolsó versenye a szeptember 11-18. között Mexikóban, Cozumel-ben megrendezendő világbajnokság előtt. A szeptember 10-én útra kelő, 10 versenyzővel utazó magyar delegáció vezetője Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke.

- A lányoknál egy kéttagú szökésről maradt le a depóban a júliusi tiszaújvárosi ifjúsági Európa-bajnokságon a mix-váltóval ezüstérmes Putnóczki Dorka, de a folytatásban, a mintegy 30 tagú nagy bolyban kerékpározva, majd nagyot futva, ötödik helyével kihozta a maximumot – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. - Jakab Ilka 20., Mátyus Lili 23., Szegedi Sára 24, Filep Zsanna 39. helye megfelelt az elvárásainknak. A fiúknál a bringázás első körében négyen – köztük Lehmann Bencével - próbálkoztak elmenéssel, de a második váltásnál végül tizenhatan kezdhették meg együtt a futást. Ebben a csoportban haladt Lehmann Csongor is, aki végig versenyben volt a dobogóért, melynek harmadik fokát meg is szerezte. Bence a depóban, egy német versenyző által okozott kavarodás miatt a 16. pozícióban ment ki futópályára, ahol az előkelő 8. helyig tudott feljönni. Dévay Zsombor a második sorból érte el a figyelemreméltó 18. helyet.


Ausztráliában és Ausztriában

A középtávú (70.3) triatlon világbajnokságot az ausztráliai Gold Coast-ban rendezték meg. Szűcs Rajmund, aki tavaly, a budapesti 70.3 versenyen elért korosztályos 3. helyével szerzett indulási jogot az 1900 méter úszásból, 90 km kerékpározásból és 21 km futásból álló viadalra, az egyik legerősebb mezőnyben, a 40-44 éves korcsoportban a 84. helyet harcolta ki.

Az ETU Középtávú Triatlon Európa-bajnokságnak az ausztriai Walchsee adott otthont. Hankó Dávid, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub többszörös magyar bajnoka nagyon komoly esélyekkel (1-6. helyezés) és reményekkel állt rajthoz, de sajnos az úszás után, a depóban defektes kerékpár várta és mivel ott nem helyeztek el tartalék kerekeket, a verseny feladására kényszerült. Dávid ezen a hétvégén Balatonfüreden, a Balatonman elnevezésű nemzetközi erőpróbán vigasztalódhat.

 

Szűcs István

 

 

  • TVK-MALI Triatlon Klub
  • Telefon: +36-49-540-094
  • Fax: +36-49-540-095
  • Teleki Blanka u. 6.
  • Tiszaújváros
  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • 3580 Magyarország
  • Információ:
  • Edzéssel kapcsolatos információk: 30 - 645 27 45
  • Úszásoktatás: 30 - 622 52 65