Hírek

itu4Triatlon világkonferencia, tiszaújvárosiakkal

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) és a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) február 24-26. között hagyományteremtő céllal Budapesten, a Novotel Hotelban tartotta meg a sportág első versenyrendezői világkonferenciáját. A 32 ország, 110 résztvevőjét felvonultató szakmai fórumon két tiszaújvárosi sportvezető is jelen volt.

ETU-Róma-LehmannT-MarkusGEurópa legjobbja 2016-ban: Tiszaújváros!

A tiszaújvárosi Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokság és Fesztivál nyerte a "2016. évi legjobb Európai Esemény" díját, melyet február 18-án adtak át Rómában, a sportág kontinentális szervezetének kongresszusát követő gálavacsorán!

Tri ifi Eb2Mernek nagyot álmodni: olimpiára készülnek

A megalakulásának 25. évfordulóját idén ünneplő Tiszaújvárosi Triatlon Klub vezetése, versenyzői ebben az esztendőben is szeretnének nagy lépéseket tenni azon az úton, melynek legfőbb célja az ötkarikás játékokon való szereplés.

hm 139Idén jubilál a Bükki Hegyi Maraton

A Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadal idén jubileumot ünnepelhet. A június 17-én, szombaton megrendezendő 25. (!) eseményre már elindult az előnevezés.

DSC 8616Hétből négy kategóriában díjazott triatlonosok

Putnóczki Dorka, Szabolcsi Fruzsina, Lehmann Csongor és a Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Szegedi Sára alkotta utánpótlás csapat is érdekelt volt az Észak-Magyarország című megyei napilap ’Év sportolója’ díjátadó ünnepségén, melyet február 2-án tartottak meg Miskolcon.

DSC 7296Nem engednek a magas színvonalból

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub a napokban tartotta meg hagyományos évértékelő összejövetelét. A visszatekintéssel, jutalmazással egybekötött eseményen megtudhattuk azt is, hogy 2017-ben eredményességben, és a rendezvények színvonalában sem szeretnék alább adni a színvonalat.

Tri-Gála3Díjeső „hullott” a triatlonosokra

Népes küldöttséggel képviseltethette magát a Magyar Triatlon Szövetség január 7-i, budapesti Díjátadó Gáláján a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, melynek oka: szinte minden kategóriában jó néhány sportolójuk érdekelt volt a serlegosztásnál.

Bicsák Bence-Lehmann CsongorBicsák Bencét és Lehmann Csongort díjazták

A 2016-os teljesítménye alapján Bicsák Bence és Lehmann Csongor vehette át az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért (IMG) pályázati nyerteseinek járó emlékplakettet és a vele járó anyagi támogatást. Az alapítók és a kuratórium tagjai január 6-án, a Tiszaújvárosban, a Scarpa Étteremben megtartott díjátadón ismerték el a két tehetséges sportoló eredményeit.

ITU-közgyűlés-MadridMadridban képviselhették a magyar triatlont

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) küldöttségét Lehmann Tibor szakmai alelnök vezette a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) XXIX. Kongresszusára. A nemrégiben Madridban megrendezett négy napos rendezvény programjában kerekasztal beszélgetések, bizottsági és kontinentális szövetségi találkozók szerepeltek, de tisztújításra is sor került.

Lehmann-fivérek válogatottbanOrszágosan is a tiszaújvárosi „úton"

Lehmann Tibort, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjét megerősítették a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai-alelnöki tisztében. A szervezet nemrégiben megtartott rendkívüli tisztújító közgyűlésén a személyi kérdések mellett a szakmai munka is górcső alá került, melynek során egyértelművé vált: a Tiszaújvárosban kidolgozott és begyakorolt, a sportág nemzetközi trendjéhez maximálisan alkalmazkodó módszereket országosan is elismerik és gyakorolják.

DSC 8292Nemzetközi edzőképzés Tiszaújvárosban

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) ötnapos tiszaújvárosi képzésén 12 ország, 19 edzője vesz részt. A Level2 szintű oktatás trénereit, az oktatást irányító neves szakembereket a 2009-ben, a világon elsőként hivatalosan akkreditált triatlonos edzőközpont ezen a héten látja vendégül.

Lehmann Bence2Újvárosi juniorok az európai elitben

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior korcsoportos versenyzői közül a 2016-os eredmények összesítése alapján hárman is a legjobbak között zártak az európai ranglistán. Közülük ketten részesei annak a sikernek, mely szerint Magyarország nyerte a kontinens országok közötti pontversenyét.

imglogo2Pályázati kiírás 2016

Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért kuratóriuma pályázatot ír ki magyar állampolgárságú triatlon sportolók részére.

Orosz Gergő-nyeri a szezonzárótOrosz Gergő nyert a szezonzárón

Orosz Gergő, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolója már több éve "kétlaki életet" él, hiszen alapsportága mellett rendre megméretteti magát kerékpárversenyzőként is. Nem volt ez másként a közelmúltban sem, amikor is a Ferencvárosi SZSE színeiben két viadalon próbált szerencsét.

Hankó Dávid2Hat arany, egy bronz a „Barátságról"

Hat első helyet és egy bronzérmet érdemeltek ki a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói az október 16-án, szakadó esőben megrendezett 15. Miskolci Barátság Maraton elnevezésű nemzetközi utcai futófesztiválon, melyet a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club közösen hívott életre.

Lehmann Bence-AlanyaLehmann Bence „beköszönt” a nagyoknak

Élete első felnőtt Európa-kupa futamán, egyben első olimpiai távú versenyén nagyszerű teljesítménnyel , 13. helyezéssel rukkolt elő Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub még csak junior korú versenyzője, aki ezzel komolyan „beköszönt” a nagyoknak.

Rió-GergőékkelMárkus Gergely, az ötszörös olimpikon

A magyar sport egyik nagyköveteként – Sydney, Athén, Peking, London után – ötödik olimpiáján vehetett részt nyár végén Brazíliában a tiszaújvárosi Márkus Gergely, vagyis az eddigi öt triatlonos olimpia közül egyikről sem hiányzott.

Rókaűzők1Harmadszor is Tiszaújváros a "falka-győztes"

Tiszaújváros összetett győzelmével ért véget az elmúlt hétvégén a Kaposvár-Pécs közötti, 22. PTE Rókaűzők elnevezésű utcai váltófutó verseny, melyen további részsikereket is elértek a borsodiak.

Bled-junior Ek-joLehmann-bronz Szlovéniából

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói közül jó néhányan versenyeztek az elmúlt hétvégén. Az idei ifjúsági Eb-ezüstérmes Lehmann Csongor érte el a legjobb eredményt, a Szlovéniában megrendezett ETU Triatlon Junior Európa-kupáról bronzérmet hozott haza.

Varro Balint02-e1473001884632Hatból öt érem Ózdról

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolóinak fölényét hozta a szeptember 4-én, vasárnap megrendezett VI. Ózd Triatlon. Az abszolút értékelésben kiosztott hat érem közül ötöt a Tisza-partiak vihettek haza.

  • TVK-MALI Triatlon Klub
  • Telefon: +36-49-540-094
  • Fax: +36-49-540-095
  • Teleki Blanka u. 6.
  • Tiszaújváros
  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • 3580 Magyarország
  • Információ:
  • Edzéssel kapcsolatos információk: 30 - 645 27 45
  • Úszásoktatás: 30 - 622 52 65